pics

Tänkte vara lite snäll, och slänga in några bilder på mig eftersom det mesta här är gammalt. Allt är copyright! 

tummen upp för helg och mina älskade vänner. 

TUMMEN NER TILL KALLT VÄDER OCH BLÅST.
Körde flätor i håret häromdagen, och jag trivdes i det. Köra på det oftare kanske?
Nu kallar sängen. Slänger in bilder från brorsans träning imorgon. Puss<3

söt




SÖTAST

äckliga måndag, igen.

Hej finisar. Äckliga måndag, igen. Hatar måndagar, helgen går så äckligt fort och så vet man att man har en hel vecka till framför sig innan man får sova igen. Blä. Hur står det till med er annars då? Med mig är det bra, smått trött bara. Men det är ju inget ovanligt om man säger så. Känns ändå som att detta kommer bli en chill vecka, och jag är riktigt megaöverlycklig! FICK BREV HEM OM KONFAÅTERTRÄFF IDAG, OOOHYES! *Hoppar och skuttar av glädje* Annars har dagen varit helt okej, sovmorgon till 9.40 idag, och sen bara två lektioner. Och sen ner till stan och träffa min underbara vän Ebba, vad skulle jag gjort utan dig? Du förgyller mina dagar stumpan. Och nu är jag hemma, chilledillar framför datorn (som jag måste logga ut från nu för min bror ska kolla Rögle) så jag sätter mig och läser ut min bok istället. Lär väl slänga några glimtar på Rögle-Malmö också. Såg förresten ett ordspråk innan idag, tycker det stämmer rätt bra på många, eller?
"Alla snygga killar är de med dåligt beteende. Alla mindre snygga killar, är dem med underbar personlighet." 
Stämmer självklart INTE på alla, men vissa kanske?

Men måste pysa, brorsan dampar och jag blir snart ihjälslagen. Puuuh, det vill jag inte. Vi hörs senare. Pusspuss <3



Bjuder på en söt bild från när jag var ute häromdagen.


skor

Hej alla fina! Nu är även jag vaken, dock inte gått ur sängen än. Sitter här och kollar skor på internet. Ååååh, älskar stövlar. Och jag vill köpa nya skor NU, men det går inte så himla bra eftersom jag ska till Sälen v.8 och inte har några pengar. Så istället sitter jag här och längtar efter ett par nya snygga höga stövlar. Och alla har rea nu, och nu har inte jag några pengar. Suck! Hittade ett par riktigt snygga skor på brandos.se, skulle kunna dö för att få dem. Var även inne på Sko-Rönne för några dagar sen och hittade massa svinsnygga stövlar, men tyvärr hindrar min ekonomi mig. Får vänta med och köpa skor till våren/sommaren. Men åh vad jag älskar höga klackade stövlar, gärna svarta också. Finns verkligen inget snyggare! Fyyyy! Och sen vill jag ha massa nya kläder också. Kan inte någon bara skänka mig sådär 40 000 kronor eller låta mig vinna massa pengar på lotto så jag kan få köpa allt jag vill. Men då är problemet att då måste jag börja spela också... Nääää, åh vad jobbigt. Sen är jag skyldig mamma och pappa 849 spänn för min vinterjacka. Det är sådär väldigt mycket inte okej. Måste hitta något där jag tjänar massvis med pengar, vill bada i pengar... Fast det kommer aldrig hända.. :( Nä, ska fortsätta dregla över skor nu, vi hörs när jag orkat ta mig ur sängen och fixat jobbet. Puss så länge.<3

lördag!

Idag har jag verkligen inte gjort ett enda vettigt litet handtag. Vaknade vid 12 ungefär och gick upp för att käka frukost. Klippte även pappas hår, men han litade inte riktigt på mig så mamma fick stå bredvid och lära upp mig. Sen gick jag tillbaka till min underbara säng, startade datorn och lite musik och sånt. Och där har jag sedan legat hela dagen och kollat lite film och käkat godis. Bara gått upp när jag har varit hungrig haha. Och nu ikväll var jag riktigt vrålhungrig så gick ner för att hoppas på att maten var klar, men då hade de precis börjat så gick upp till min varma säng igen haha. Kändes totalt meningslöst att gå upp och ta på mig ett par byxor och så var inte ens maten klar. Smått surt. Men jaja. Är lat idag, men riktigt skönt att bara ligga och sova och inte göra någonting. Och nu blir det gladiatorerna och NonStop framför tv:n. Pusspuss <3

sammanfattning av veckan

Hej alla fina. Har verkligen inte haft någon lust till att uppdatera bloggen överhuvudtaget. Lovade att berätta för er vad det var som hände med min jacka i onsdags så här kommer det. Jag gick för att äta i matsalen. Hade lagt min jacka utanför och i den låg nycklar, glasögonfordral och plånbok. Hade även lagt två lipsyl i jackan. Viktigt! Och när jag kommer ut är jackan bara borta. Jag går in till Jonny, skolmorfar, och säger att min jacka är borta. Han svarar att han bara ska äta upp och sen kom han. Gick bort till expeditionen, och där stöter jag på min mentor. Berättar för henne vad som hänt, och vi traskar bort till rektorn. Efter att ha berättat vad som hänt, så skickar de hem mig för att hämta en annan jacka, göra en polisanmälan och spärra alla mina kort som fanns i plånboken. När allt detta var gjort och jag tänkte gå tillbaka till skolan, ringer de på dörren. Då är det min mentor som hittat min jacka med nycklar och allt i. Dock var plånboken borta. Frågade var hon hittat den, och då visar det sig att det är några idioter som inte hittat sina jackor i denna stora jackhögen som låg utanför matsalen, så de hade slängt ner massa jackor i källaren där vi hade skolsköterska och sådant förut innan vi blev utflyttade i baracker. Ruskigt förbannad går jag tillbaka i skolan. Säger till min franskalärare att jag skulle gå bort till rektorn igen pga stölden. När jag pratat med honom går jag mot min sista lektion, lästid och iup med mina mentorer. Och när jag precis skulle gå in, så kommer Pernilla (idrottsläraren) med min plånbok i handen. Då hade hon hittat den vid aulan. Så troligen har de idioterna varit påväg att handla i cafeterian eftersom jag hade pengar i plånboken, men tappat den på vägen. Eller att den flugit iväg när de kastat ner jackan, men den chansen är rätt osannolik då jag stängt fickorna i jackan. Men fick tillbaka allt. Inget borta ur plånboken. Dock hjälpte det inte mig jättemycket då jag redan spärrat alla korten i plånboken, så i vilket fall som helst fick jag beställa nya kort. Och om jag inte får tillbaka pengarna på mitt jojo-kort får rektorn betala det. Drog ner till Källan, rätt så omskakad och förbannad när jag slutat och sen vidare mot ÅÄÖ. Höll i aftonbönen där, vilket gick väldigt bra. Sen hem och sova. Och i torsdags var jag med på samhälle på Rönneskolan i Ängelholm. Så enormt najs, så nu har jag sökt till samhälle på Rönne som förstahandsval. Blir säkert kanonbra! Sen spenderade jag tiden när jag slutat med Evelina och Ebba. Trevligt! Och sen Källan. Och igår var jag bara i skolan, och sen hem och glo film och ta det lugnt. Behövdes! Nu ska jag pysa mig. Puss <3

bryter ihop

Hej och hejdå mina vänner. Denna dagen har gått käpprätt åt skogen. Allt är totalt skit, och alla känslorna bara väller över mig på en och samma gång vilket slutar med att jag bryter ihop för minsta lilla sak. Vet inte hur många gånger jag suttit och bara gråtit idag? ABSOLUT FÖR MÅNGA! Berättar imorgon vad som hänt, men nu kallar min sköna, underbara, och älskade säng. Måste få min sömn, annars lär jag få riktigt mycket rådamp och sitta och storgråta igen, och det orkar vi inte. Inte en gång till idag. Godnatt.


såhär känner jag mig idag, fast tusen gånger värre.

Svar till "Guds barn"

Hejsan! Precis innan jul fick jag ett brev ifrån en anonym som kallar sig "Guds barn". Tack för ditt brev och tack för dina fina ord om mig och min blogg!
Jag sitter här med min mamma bredvid mig, och hon är kristen men också sexolog. Min mamma har läst en hel del om sexualitet, bland annat om homosexualitet. 
Att vara homosexuell är ofta väldigt tabubelagt, man vet att man är en minoritet, att man inte är som de flesta andra. Man kanske önskar att man skulle vara det. Man kan vara rädd för att andra ska tycka illa om en och man vet att homosexuella kan bli illa sedda av vissa människor. Att "komma ut" som homosexuell är ofta svårt. Man är rädd för sina släktingars reaktioner, och för vad vännerna ska säga. Man är rädd att en del vänner av samma kön kanske kan backa lite från en, av rädsla för att man ska bli kär i dem. En homosexuell läggning är helt enkelt jättesvår att berätta om. Och när man är ung vuxen/tonåring kan det bli ännu svårare för att man själv är så tveksam på vem man är/hur man är och allt detta gör saken ännu mer komplicerad. 
Att berätta för sina föräldrar kan också vara jättesvårt för att man tror att de förväntar sig att man är heterosexuell, man tror att de vill ha barnbarn så småningom. Du skriver att dina föräldrar är starkt troende, och det är svårt att veta om det betyder att det påverkar deras sätt att se på homosexualitet. För en hel del föräldrar innebär avslöjandet att ens barn är homosexuell en bekräftelse på det man redan anat, för andra föräldrar kommer det som en överraskning. Sen finns det vissa som också tar det hårt och tycker detta är svårt och jobbigt. Isåfall får man komma ihåg att varje homosexuell har ofta en brottningskamp för att erkänna sin sexualitet och då är det inte konstigt om föräldrarna också har en brottningskamp innan de kan acceptera det.
Du frågar hur jag tycker att du ska göra kring att berätta för dina föräldrar. Det där är svårt att svara på. Vi vill gärna hjälpa dig, men samtidigt känns det inte rätt att säga "du ska absolut göra si eller så". Har du någon gång pratat med dina föräldrar om kärlek och sexualitet överhuvudtaget? Har ni pratat om att bli förälskad, få en partner, i vilka sammanhang sex hör hemma? Det är kanske lättare att börja prata om sånt och se om ni kan bli så privata med varandra och om du kan ha ett förtroende för dem. Det är kanske svårt att bara säga rakt ut, "du mamma, jag tror jag är homosexuell". Kan du ha förtroende för dina föräldrar i andra frågor? Kan du prata med dem om andra bekymmer och svårigheter? Det är nästan förutsättningen för att våga prata med dem om din sexualitet. Har dina föräldrar någon gång undrat över att du aldrig presenterat någon förälskelse/partner av motsatt kön hemma hos er? Kanske dina föräldrar har anat, eller kanske de är helt ovetande. Det är svårt att säga. Någon gång måste de få veta hur det ligger till. Men när du berättar det så ska du berätta det på ett sätt som blir bra både för dig och för dem. Vi tror nog på att berätta försiktigt och gradvis.
Min mamma säger förresten att många kan känna skuld och skam över att vara homosexuella. Mamma förstår det och tycker det är tragiskt, för det är ingenting man väljer och man har inte gjort något fel ifall man är homosexuell. Mamma säger att forskning på området tyder på att individer blir homosexuella som en följd av att den blivande mamman haft en felaktig hormonbalans under graviditeten. Detta är ingenting mamman väljer utan det kommer sig av till exempel stress som står utanför mammans kontroll. Min mamma säger att hon inte påstår att forskningen stämmer, men däremot att forskningen tyder på detta, men måste upprepas och ge samma resultat för att det ska anses mer sannolikt. Mamma säger att en del kristna homosexuella också känner extra skuld för sin homosexualitet eftersom de är kristna. Det är tragiskt när andra kristna dömer någon, och mamma säger att skapelsen är ofullkomlig och det är vi människor också oavsett om det är på det sexuella området eller om det exempelvis handlar om en annorlunda neurologisk funktion i hjärnan. Mamma vill uppmuntra dig att inte känna skuld utan att försöka acceptera att det är såhär Gud har skapat dig. Du är lika värdefull och fantastisk som alla andra kristna. Alla har vi våra svårigheter att kämpa med, det här är kanske din svårighet. Men det viktigaste är att Gud älskar dig som du är! 

Om du vill ha mer råd och stöd, kan du skicka ett nytt brev hem till mig med din mailadress och då kan jag och mamma ha mailkontakt med dig. (Jag får inte lov att lämna ut mammas mail här på bloggen). Min mamma är kristen, kurator och sexolog. Du kan också skicka din mailadress i ett privat meddelande till mig på facebook (Elisabeth Bettan Norling). Självklart kommer vi aldrig att avslöja någonting om dig för någon.

Det var väldigt modigt av dig att skriva till mig. Tack för att du hörde av dig! Vi hoppas verkligen att du ska hitta en bra lösning på ditt dilemma. Gud välsigne dig! /Elisabeth (+ min mamma)

knappnytt = kärlek



hahahah, så störd.



kan inte sluta garva!

tjatja

Hej! När jag kom hem idag och gick upp på mitt rum så såg jag en grej, som jag faktiskt glömt bort lite, ber om ursäkt för det. Jo, jag fick ett vykort hemskickat i julas, ingen aning om vem det var ifrån, blev väldigt glad dock. Sånt värmer. Hoppas fortfarande, att vem du nu än är, fortsatt att läsa här för jag ska ta tag i saken och svara på det. Eftersom jag inte vet vem du är, så får det bli att jag skriver svaret här i bloggen istället för att jag kontaktar dig personligen. Och självklart ska jag uppfylla det du bad mig om. Ska bara komma på hur jag ska skriva det på bästa sätt, och tänker därav ta lite smått hjälp av min mamma som är duktig på ämnet. Så du ska självklart få ett nogrannt svar på detta. Så i helgen kan du nog vänta dig ett svar. //Bettis.

Nu till något annat. Såg en helt sinnessjuk video på youtube om fjortisar. Jösses! Slänger in den här så får ni er ett gott skratt. Ska gå ner och se om jag kan tömma kylskåpet på något roligt nu. Annars parkerar jag rumpan i soffan eller sådär, inget plugg eftersom jag redan fixat det. Fett gött! Så vi hörs imorgon eller senare ikväll. Puss! 


detta är om fjortisar

och detta är en annan film jag hittade.

ordspråk

If someone really loves you
they wouldn't let you slip away
no matter how big the situation is. 

läs det här, så sant.

Innan du dömer mig, ta på dig mina skor, gå på samma gator som jag gått på. Bearbeta förlusten av människor jag har förlorat. Orka med alla känslor och alla händelser jag erfarit. Snubbla på alla stenar jag snubblat på, torka alla tårar som faller. Res dig alltid upp igen, alltid.. Och välj precis samma väg som jag gjorde.
- Efter allt detta, kan du döma mig eller mitt liv.

taggad på allt

Bonjour! Hur är läget idag? Med mig är det RIKTIGT bra! Var som sagt med min kusin på Campeon i Hbg idag, och ni undrar säkert hur det var. Det var så sjukt najs! Var ute och åt på Subway, mums mums. Och alla lärarna var jättebra, eller iallafall de jag fick träffa. Och det var skönt att "klassrummen" var så luftiga och inte trånga som klassrum brukar vara. Ja, helt enkelt, sammanfattning av dagen. SJUKT BRA! Dock är jag fortfarande i fasen att jag inte bestämt vilken skola som ska bli förstahandsval än... Vi får väl se hur jag tycker det är på Rönne, och så får jag bestämma mig sen. Usch! När jag kommit från Hbg, träffade jag Ebba och annat folk. Mycket trevligt! Har jag fixat lite tvätt, och nu ska jag plugga lite franska fraser. När sen allt är färdigt kryper jag troligen ner i sängen, eller sitter och lyssnar på musik på hög nivå! Är ensam hemma för tillfället, så gissa vem som dunkar musik? Och sjunger med som fan? Jo jag! Asnajs! Är fett taggad på allt just nu känns det som, så livet leker. FETGÖTT! Men mina vänner, nu ska jag fixa lite vettigt. Bonne Nuit et Dors Bien! Pusspuss.



helcharmig jag är!

happyfaaace

Hallååålålålå! Bettis är på happyhumör idag. Mohohohoh. Skidresan till Trandstrand blir av, JAAADÅÅÅÅ! Taggad till tusen. Och jag har en lektion kvar, HEHEHEH. Livet leker, och när jag slutat drar jag ner till stan och träffar min sötnos ebba och lite annat mysigt folk. Och annars händer inte ett skit. Känner jag är väldigt överspeedad och mycket glad, ingen aning varför dock men det är asnajs trololol. Sen imorgon drar jag med min söta kusin till Campeon i Hbg, och är med där hela dagen, ska bli feeeeeeettttt! Mahahah! TAGGTAGGTRÅD! Men nu ska söta överspeedade lilla jag göra något vettigt av mitt liv, inte för att jag vet om det går, men vi hörs ikväll. OCH VI FÅR KEMI TILL NATIONELLA, KAN DET BLI BÄTTRE ELLER? NÄÄÄÄÄÄÄÄ! SLIPPER FYSIKEN, TJALALALALALALALALALA! PUSSSSSSSSS!


såhär söt och glad är jag, gånger tuuuuusen! HIHIHIHIHI

bettis har glasögon

Hallå mina fina läsare. Återigen, dålig uppdatering. Men skolan har som sagt börjat igen, och jag är dödstrött. Inte kommit in i rutinerna ännu. Har dock räknat ut att det är bara 4 veckor till, sen har vi sportlov en vecka som jag spenderar på skidor i Sälen med många av mina fina konfakompisar. Och jag är sjukligt taggad! Ska bli riktigt najs! På tisdag ska jag vara med min kusin på Campeon i Hbg för att se hur det känns, nu inför mitt gymnasieval. Hmm, Rönne eller Hbg? Jag vet inte, vi får väl se hur det känns. Ska vara med en dag på Rönne också, så får vi se sen. Webben öppnar iallafall imorgon, men jag väntar lite med att göra min ansökan eftersom jag vill ha varit med på båda skolorna först. Ska även prata med min SYV så kanske jag kan vara med på Drottning blanka också, eftersom jag tyckte det verkade vara en najs skola. Men vi får väl se. Ska iallafall bli najs och vara med på Campeon. Men nog om det. I fredags var jag först och träffade min fina bästis bells, och även nicko var med där. Sen träffade jag Ebba en stund, och sen så sov jag hos min älskade mandis. Enormt kul att äntligen ses igen! Och sen igår var vi hos mammas och pappas kompisar i Skälderviken. Mysigt! Och idag har jag bara delat reklam, och chillat. Hyrde film med mamma, the bucket list, väldigt bra film! Och sen har jag bara kollat lejonkungen, och nu handboll. Heja Sverige! Btw, för er som inte redan sett det på fb, så har jag glasögon numera. Så för att vara snäll slänger jag in en bild. Är enormt nöjd, och det är första gången på sex månader som jag inte har huvudvärk. Glasögonen gör underverk med andra ord. Tjoho! Nä, ska maila Rönne nu, sen chilledilla och kanske sova? Pusspuss <3


bettan, med sina nya glasögon. Mhhhhm, ser ut som en lärare, men det gillar vi!

RSS 2.0